Akhirnya diterima oleh Instant Article Facebook

13
81
views

Akhirnya diterima oleh Instant Article Facebook : Sekali lagi tuah memihak kepada saya pada tahun ini. Akhirnya blog diterima oleh instant article facebook. Jika hujung bulan 6 dahulu saya diterima oleh google adsense, berbeza cerita di awal bulan 8 ini.

Saya tak tahu macam mana nak mulakan cerita saya ni. Tapi itulah tiada ungkapan yang dapat mengambarkan perasaan saya pada kali ini setelah blog saya ditolak oleh facebook sebanyak dua kali. Pada percubaan kali ketiga saya memohon instant article barulah berhasil. Itupun saya dibantu oleh seorang sahabat saya merangkap sifu lah kata orang bro ( Wafi Jamaluddin ).

berjaya mohon instant article

Terima kasih saya ucapkan kepada beliau sebab tolong saya cek apa masalah saya kena reject terus menerus oleh instant article ni. Sebab saya punya blog bukanlah hasil daripada copy dan paste. Terima kasih juga untuk 3 article yang beliau buat untuk direview oleh facebook.

Apa yang harus dilakukan setelah ditolak instant article

Apa yang dapat saya kongsikan setakat ini adalah jangan berputus asa. Cuba dan cuba selagi boleh. Kalau korang berputus asa pasti kejayaan itu tidak akan pernah korang nikmati. Selalu bertanya kepada yang lebih arif dan pakar dalam sesuatu bidang tu.

Kalau betul dia ada ilmu dalam bidang tersebut dan dia seorang yang hebat sudah pasti dia akan tolong korang. Kalau dia kedekut ilmu sebenarnya dia bukanlah orang yang hebat. Dia hanyalah seseorang yang sombong dengan ilmu yang dia ada.

Macam mana nak daftar instant article

Buat masa sekarang saya pun tidak dapat nak kongsikan cara dia secara langsung kepada anda. Sebab saya juga masih lagi belajar berkaitan dengan instant article ini. Insha Allah pada masa akan datang saya akan kongsikan kepada anda kalau saya sudah mendalami ilmu ini.

Untuk itu kalau korang nak belajar instant article korang bolehlah search di youtube. Banyak video tutorial yang korang boleh tengok macam mana nak daftar instant article. Kalau korang ditolak instant article baca balik ayat kat tu.

Kesimpulan 

Untuk kesimpulannya, domain yang saya guna untuk mohon instant article bukannya khairulcushion ok. Jangan korang cuba pula dekat facebook sama ada ia menjadi atau tidak 😛 hehehe.

Kalau nak cuba juga try lah detikhati.com dekat facebook. Jangan lupa like page detik hati sekali. Support lah sikit member ^_^.

13 COMMENTS

  1. Sy dah apply, dah hantar dan tak sebab approved tp ade kne betulkan artikel artikel tu dulu..

    Tapi tak sempat lagi nak buat huhu..

    Kalau gune WordPress lebih mudah nak apply berbanding gune blogspot macam saya huhu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

CommentLuv badge