Cara nak beli internet celcom secara online

0
138
views

Cara nak beli internet celcom secara online :  Semenjak dua menjak ni kalau saya surfing internet dan masuk mana-mana web mesti ada widget celcom. Saya tak pastilah kalau korang pun ada atau tidak, tapi berkemungkinan besar yang guna no celcom untuk guna internet pasti akan ada widget celcom.

celcom xpax widget
celcom xpax widget

Itulah widget yang saya maksudkan, benda ni selalu muncul di mana-mana website yang mempunyai pengaruh. So korang tau tak apa guna xpax widget ini? Kalau tak tau saya akan bagi tahu korang :P.

Sebenarnya banyak fungsi widget ini, antaranya korang boleh cek baki internet korang, cek korang punya baki duit. Bukan itu sahaja korang boleh beli internet dan juga reload topup korang semuanya atas talian.

Tapi artikel saya kali ini nak ajar korang semua bagaimana untuk membeli internet menggunakan celcom widget. Dan yang lain-lain itu saya buat sebagai isi sampingan sahaja ok ? Tapi kalau korang ada persoalan dan kemuskilan korang boleh komen di ruang komen di bawah blog ini.

Cara beli internet celcom online menggunakan celcom widget

Jadinya carilah mana-mana website yang ada muncul celcom widget tersebut dan tekan gambar widget tersebut. So dia akan muncul menu seperti gambar dibawah

beli internet guna celcom widget
Celcom widget menu

Then apa yang korang kena buat adalah tekan subcribe untuk membuat pembelian internet anda. Sebelum itu pastikan kredit mencukupi, jangan korang nak beli internet tapi tak ada kredit. Kalau kredit tak ada korang boleh pilih reload dulu untuk topup baki korang.

Topup pula boleh dibeli secara terus menggunakan maybank2u.

Jadi berbalik kepada beli internet tadi, kalau korang dah tekan subcribe sekarang dia akan muncul internet plan. Jadi pilihlah plan mana yang korang nak beli.

Macam saya nak beli internet burung hantu. Jadi saya tekan di plan yang saya ingin beli tadi dan seterusnya buy now untuk membuat pembelian plan tersebut.

cara beli internet celcom
Pembelian berjaya

Jadi sekarang saya sudah boleh menggunakan internet yang saya beli tadi. Begitu mudah untuk membuat pembelian internet saya tidak perlu susah-susah lagi untuk mengeluarkan simkad daripada broadband saya.

So guys saya harap artikel saya ini memberi manfaat kepada awak semua, jangan lupakan kongsi artikel ini kepada sahabat-sahabat anda lain agar ia bermanfaat dengan klik share atau copy link dan share kepada kawan-kawan anda. . .

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

CommentLuv badge