Peningkatan sedikit pada result sem 2 di kuipsas

3
50
views

Pertama sekali aku ingin memanjangkan syukur ke hadrat ilahi tuhan sekalian alam . Pada bulan ramadhan yang penuh barakah , penuh nikmat dan penuh ganjaran ini aku ingin berkongsikan result sem 2 aku di kuipsas . Bukan niat untuk menunjuk tetapi hanya sekadar diari peribadi yang ditulis untuk tatapan umum .

Baru saja subuh tadi aku menulis berkaitan dengan menunggu result sem 2 satu penyiksaan . Tak disangka-sangka pula result boleh keluar pada hari ini . 😛

Baca juga : http://khairulcushion.com/tunggu-keputusan-sem-2-satu-penyiksaan/

Sem 2 aku alhamdulillah ada sedikit peningkatan walaupun result sem 2 aku tidaklah mencapai target aku sendiri iaitu mendapat sekurang-kurangnya 3.8 . Peningkatan pun tidaklah ketara sebab tidak termasuk dalam dean listed :'(

Tu target aku mendapat dekan pada sem 2 tersebut . Haiz .. Tapi apakan daya sebanyak mana usaha kita sebanyak itulah hasil yang bakal kita dapat betul tidak kawan-kawan ?

Cara meningkatkan keputusan final exam
Peningkatan sedikit pada result sem 2

Imbas kembali aktiviti sem 2 

Hmmm . Masa sem 2 apa jer aku buat ? Inilah antara faktor yang memungkinkan aku tidak dapat keputusan yang lebih cemerlang . Masa sem 2 aku banyak tidak hadir kelas mungkin faktor utama aku tidak dapat dekan pada sem tersebut

Masa sem 2 juga aku tidak perbanyakkan nota-nota . Yelahkan sebagai seorang pelajar yang mempelajari pelajaran teori nota merupakan perkara penting betul tak  ? Tapi kalau aku cek balik diri aku nota berapa subjek je yang ada . Yang lain semua baca buku teks .

Masa sem 2 study group ? Memang ada buat study group bersama-sama kawan time nak dekat dengan final exam tapi itupun masa nak dekat final . Inikah contoh nak dapat dekan ? aku tanya diri memang tidak patutpun .

Masa sem 2 aku assignment ok tak ? Alhamdulillah nasib baik aku dapat kumpulan yang lebih baik pada sem 2 dan alhamdulillah markah tambahan dari assignment aku rasa dalam keadaan baik dan walaupun tidak begitu cemerlang sekurang-kurangnya dalam level pertengahan .  Begitu juga assignment individu  . Sebagai seorang mahasiswa assignment sangat penting untuk final exam . Ini disebabkan kalau hilang banyak assignment sudah pasti cemerlang itu boleh dilupakan .

Kehadiran ke kuliah  ? Bagaimana pula aku punya kehadiran ke kuliah dengan tutorial . Hmmm sedih aku katakan masa sem 2 aku banyak main . Banyak sangat main tu yang menyebabkan kehadiran aku ke kuliah dan tutorial sedikit menurun . Aku rasa ini juga mendorong sebab apa tidak dapat dekan  ! .

Jangan ponteng kelas untuk meningkatkan keputusanDan banyak lagi aku rasa faktor yang mendorong tidak dapat dekan pada sem 2 tersebut . Tetapi tidak apalah what u give that u get . Bagaimana kau limpahkan usaha macam itulah kau dapat keputusan . Jadi aku rasa memang patutlah aku dapat result ala kadar macam itu je .

Aku harap semoga sem depan aku dapat result lebih cemerlang dan terbilang . Aku jadikan sem ini sebagai teladan dan pengajaran yang bermakna untuk aku . Dan sedikit peningkatan ini sebagai batu lonjakan untuk aku lebih cemerlang pada sem-sem akan datang . Tolong doakan aku punya kejayaan …

Itulah sedikit perkongsian diari aku dengan tajuk Peningkatan sedikit pada result sem 2 di kuipsas . Semoga sem 2 menjadi pengajaran untuk aku terus maju dan mendapat keputusan yang cemerlang dan gemilang insha Allah

3 COMMENTS

  1. Tips yang paling mudah tentunya dengan mengontrol pola makan dan pola hidup yang lebih baik.
    Hal ini untuk memberikan imajinasi baru, misalnya situs anak atau situs permainan yang mendidik, misalnya
    susun gambar atau lainnya. Tentu bisa, di jaman yang amat modern ini pasti perkembangan digital
    tak tersedia habisnya, sekarang sudah tersedia kamera SLR yang serba bisa.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

CommentLuv badge