Sebab dibenci satu artikel ini dikunjungi lebih 300 orang sehari

3
39
views

Semalam sebelum sahur aku saja kongsi 5 video games paling gempak menurut aku . Aku tulis berdasarkan pengamatan aku di group-group yang aku ada di facebook , cyber cafe yang berada berdekatan dengan rumah dan lain-lain sebab .

Tak sangka pulak perkongsian aku di salah sebuah group di facebook mendapatkan satu visitor yang luar biasa ! Dan kata cacian yang juga luar biasa haha .

Punca dia satu je , sebab aku tidak letak cs:go atau nama panjangnya counter strike : global offensive di dalam posting aku tersebut . Kalau korang belum baca lagi dijemput baca ye

Baca disini : http://khairulcushion.com/5-games-paling-gempak-dan-ramai-orang-malaysia-main/

Rata-rata kawan ahli digroup tersebut mencaci dan bertanya sebab apa aku meletakkan blackshot dan tidak meletakkan csgo di antara game paling popular di malaysia ? 

Sebab itu aku buat satu artikel berkaitan dengan  sebab dibenci satu artikel ini dikunjungi lebih 300 orang sehari yang mana maksudnya. Bukan sahaja dengan membuat artikel yang disukai orang malah dengan membuat satu artikel yang berkonflik mampu menaikan rating blog anda !

Dengan itu juga aku boleh menaikkan lagi pengetahuan tentang dunia game , haha . Dan dapat satu idea bahawa dengan dunia game juga mampu menaikkan pengunjung blog .

Cara meningkatkan visitor blog

Tengoklah di facebook sahaja yang komen 85 orang 2 perkongsian dan 80+ orang menyukai artikel tersebut . Haha terbukti bukan untuk meningkatkan pengunjung blog bukan sahaja dengan membuat artikel yang disukai tetapi sedikit konflik mampu meningkatkan pengunjung .

Dibawah ini aku sertakan histat setengah jam setelah artikel tersebut aku share

Cara meningkatkan jumlah visitor blog
Cara meningkatkan jumlah visitor blog

Mungkin bagi korang yang memang ada pengunjung blog ribu-ribu setiap saat memang tidak pelik dengan apa yang aku dapat ! Tapi bagi mereka yang juga masih baru dalam meningkatkan lagi jumlah pengunjung boleh buat cara ini iaitu buat artikel konflik sedikit untuk tingkatkan lagi pageview !

Setelah buat artikel jangan pendam je , kongsi jugaklah ke media sosial seperti facebook , google plus dan lain-lain flatform .

Kesimpulan untuk artikel ini ialah  : Inilah antara cara untuk korang penambah lagi jumlah pengunjung ke dalam blog korang iaitu , membuat sedikit konflik , mencari satu group yang ahlinya aktif dan buat artikel tentang apa yang disukai mereka , dan membuat pandangan agar mereka juga bisa membuat pandangan mereka tentang artikel mereka dan lain-lain .

Jadi sebagai seorang blogger kita hendaklah kreatif dalam meningkatkan kunjungan blog . Sebab sekarang dunia seo ialah pengunjung itu memberi impak yang besar dalam dunia seo . Jika dulu bolehlah disebut seo on page , off page lagi hebat kita optimalkan seo blog lagi senang masuk ke halaman 1 google tapi sekarang pengunjung yang ramai akan lebih memberi impak untuk kita mendapat halaman satu google !

3 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

CommentLuv badge