Statistik khairulcushion bulan july

3
46
views

Statistik khairulcushion bulan july : Artikel berkaitan dengan statistik khairulcushion ini adalah sebagai rujukan saya sendiri untuk melihat perjalanan blog ini pada masa akan datang. Ini adalah statistik penuh blog saya pada bulan june.

Secara jujurnya saya betul-betul menulis kembali blog ini pada bulan june 2017. Walaupun kalau nak ikut logiknya blog khairulcushion ini telah dibangunkan lama. Tapi itulah tidak konsisten langsung. Dulu blog ini pernah mendapat hit lebih daripada 1000 kunjungan perhari lebih-lebih lagi isu MH370 trending dulu.

Tapi disebabkan dulu banyak artikel copy paste saya ambil tindakan untuk tidak plagiat hak orang lain secara terus menerus saya delete semua artikel dan bangunkan blog semula dari 0. Maka inilah hasilnya.

STATISTIK KHAIRULCUSHION

Pertama sekali kita buat sedikit perbandingan pada bulan june 2017 saya menulis lebih kurang 46 artikel. Dan saya dapat lebih kurang 6K pageview pada bulan  tersebut.

STATISTIK KHAIRULCUSHION
statistik bulan june

Dan pada bulan tersebut saya berjaya menghasilkan duit daripada hasil menjual google adsense sebanyak RM2000.

Statistik untuk bulan July pula ialah saya hanya mampu menulis sebanyak 31 artikel. Dan pageview blog jatuh teruk daripada 6k kepada 3.7K sahaja.

statistik bulan july
statistik bulan july

Tapi pada bulan ini saya berjaya membuat penghasilan daripada menjual google adsense sebanyak RM3700.

Nampaknya pageview dan artikel saya semakin berkurang kalau nak diikutkan 2 bulan terakhir ini ( ececeh ).

Namun saya berbangga bila rank alexa saya semakin turun. Fuhh jarang dapat oow. Dulu pernah dapat Rank alexa dalam negara malaysia no 80K sekarang sudah 10k.

ranking alexa khairulcushion
ranking alexa khairulcushion

Target saya bulan 8. Untuk improve lagi artikel saya sikit demi sedikit. Seterusnya mencari pageview/visitor yang lebih ramai.

Target bulan 8 juga saya nak dapatkan RM1.5k sahaja ( sebab sekarang google adsense sudah low ). Selain itu saya nak turunkan lagi rank alexa saya berada dibawah 1 juta global dan dibawah 10k rank alexa malaysia.

3 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

CommentLuv badge