Tarikh untuk pendaftaran masuk universiti awam IPTA 2017/2018

0
134
views

Tarikh untuk pendaftaran masuk universiti awam IPTA 2017/2018 :  Hebahan kepada semua pemohon upu esok merupakan tarikh untuk keputusan upu bagi lepasan STPM atau Setaraf.

Jadinya bagi memudahkan pelajar untuk membuat persiapan untuk masuk ke universiti saya akan kongsikan tarikh-tarikh untuk pendaftaran pelajar baru ke universiti awam bagi sesi 2017/2017.

tarikh pendaftaran masuk pelajar baru ke universiti awam
Sumber : afterschool

Tarikh pendaftaran pelajar baru ke universiti awam

Jadi diatas merupakan tarikh-tarikh untuk anda semua daftar masuk ke dalam universiti berjaya anda mohon. Jadi esok lepas keputusan keluar terus prepare apa yang perlu korang kena bawa dan sebagainya.

Disini saya cuma nak ingatkan kalau berjaya masuk ke universiti tu jangan lupa bersyukur sebab tuhan sudah permudahkan kehidupan dalam pembelajaran korang di peringkat awalnya. Tak susah dah lepas ni apa yang penting korang belajar je.

Bagi mereka yang gagal dalam permohonan ke upu

Bagi korang yang gagal pula jangan mudah kecewa dan berputus asa. Cuba lagi untuk mohon masuk ke universiti awam dengan membuat permohonan rayuan ke universiti awam.

Untuk itu saya ada sediakan untuk korang maklumat awal tentang permohonan rayuan tersebut : Informasi tentang permohonan rayuan ke universiti awam

Cuba lagi kalau masih ditolak oleh pihak universiti atau gagal untuk dapatkan tempat di universiti saya nasihatkan anda kalau betul-betul nak belajar sila daftar ke IPTS. Jangan pandang remeh IPTS, tapi yang penting korang kena berazam nak belajar betul-betul rugi kalau masuk ipts tapi tak belajar sungguh-sungguh.

Sumber: afterschool

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

CommentLuv badge